Over mij
Onderwijs 21 jaar was ik, toen ik begon met lesgeven. Als kind wilde ik al juf worden. Op de middelbare school keek ik vaker naar hoe de docent lesgaf, dan dat ik luisterde naar wat hij te vertellen had. Het was voor mij dan ook al snel duidelijk dat ik docent wilde worden. Ik heb voor de lerarenopleiding aardrijkskunde gekozen, omdat ik aardrijkskunde een leuk vak vond. Het had ook een ander vak kunnen zijn. Eigenlijk was het vak voor mij bijzaak: ik wilde docent worden.
Docent aardrijkskunde Na 12,5 jaar in Dronten op het Ichthus College te hebben gewerkt, ben ik in Wijhe terechtgekomen op de Capellenborg. De Capellenborg is een kleine middelbare school die basis-, kader-, mavo-, havo en vwo-niveau aanbiedt. Na ruim 10 jaar als docent aardrijkskunde op deze school te hebben gewerkt, werd het voor mij tijd voor een nieuwe uitdaging. Hoe kan ik het leren van de leerling verbeteren en hoe neem ik het docententeam hierin mee? Welke innovaties zijn hiervoor nodig? De master Learning & Innovation (MLI) heeft op veel vragen antwoord gegeven.
Teacher leader Na het afronden van de MLI ben ik op school, naast docent aardrijkskunde, ook lid van het kernteam van de school. Als kernteamlid, met de portefeuille onderwijs en ontwikkeling, zet ik lijnen uit als het gaat om onderwijsontwikkeling, begeleid ik veranderingsprocessen en professionele leergemeenschappen met als doel het didactisch handelen van docenten te optimaliseren. Deze rol als teacher leader in de school voer ik met veel plezier uit, waarbij ik altijd op zoek ben naar de verbinding tussen het onderwijs , de leerling en de docent.
Onderwijsadvies + 1 Sinds enige tijd ben ik nu ook inzetbaar als trainer en consultant op het gebied van onderwijs. Naast mijn baan als docent en teacher leader in de school, krijg ik veel energie van het geven van workshops en trainingen over lesgeven, leren en verandermanagement. Hierbij ben ik altijd op zoek naar een praktische invulling van de theorie.